Home

Mesajul Ambasadorului României în Statele Unite ale Americii cu ocazia Zilei Culturii Naţionale

Îmi face o deosebită plăcere să adresez românilor de pe întreg cuprinsul Statelor Unite ale Americii sincere felicitări, cu ocazia „Zilei Culturii Naţionale", zi în care sărbătorim 168 de ani de la naşterea poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu. Acest moment special este unul în care împărtăşim bucuria de a fi români şi, în acelaşi timp, mândria de a fi parte a culturii universale.

De Ziua Culturii Naţionale şi în apropierea unui alt eveniment important pentru ţara noastră, Unirea Principatelor Române de la 24 Ianuarie 1859, gândurile mele se îndreaptă către înaintaşii noştri, care cu inteligenţă, integritate, sacrificii enorme şi un patriotism cu adevărat luminat au reuşit să construiască o naţiune puternică. Este datoria noastră să le urmăm aspiraţiile care i-au motivat să ducă la îndeplinire marele nostru proiect naţional, o ţară unită, dezvoltată şi prosperă, este obligaţia noastră să păstrăm în suflet spiritul, cultura şi limba românească.

Patrimoniul de valori culturale reprezintă cel mai puternic şi valoros domeniu de referinţă al identităţii noastre româneşti. Promovarea lui consecventă contribuie la întărirea legăturilor cu ţara a tuturor românilor, indiferent unde s-ar afla în lume, precum şi la consolidarea comunităţilor acestora.

Reamintesc că pe toată durata acestui an sărbătorim Centenarul Marii Uniri din anul 1918, eveniment cu o semnificaţie specială în Statele Unite ale Americii. Folosesc acest prilej pentru a reitera apelul meu către românii americani, de a fi uniţi şi solidari în susţinerea unei legături trainice între Romania şi Statele Unite, onorând trecutul acestei relaţii istorice şi privind cu optimism spre viitor.

Vă asigur şi cu această ocazie că Ambasada României la Washington va sprijini cu dedicaţie proiectele care privesc promovarea valorilor culturale şi tradiţiilor româneşti în Statele Unite ale Americii.

 Cu prietenie,

Ambasador George Cristian Maior

Sarbatorirea zilei naționale organizată de Consulatul General al României din New York

10.12.2018

Consulatul General al Romaniei din New York a inchis seria evenimentelor dedicate Centenarului Romaniei, printr-un eveniment deosebit…

Acte de identitate valabile necesare pentru exercitarea dreptului de vot

03.10.2018

La data de 26 septembrie 2018, a fost adoptată, de către Biroul Electoral Central, Hotărârea nr.21/2018 privind unele măsuri pentru buna…

ANUNȚ IMPORTANT!!!

29.05.2018

ÎN ZIUA DE 01 IUNIE 2018 NU SE VA LUCRA CU PUBLICUL, CONSULATUL GENERAL AL ROMÂNIEI LA NEW YORK VA FI ÎNCHIS …

ANUNȚ IMPORTANT!!!

27.04.2018

ÎN ZILELE DE 30 APRILIE ȘI 01 MAI 2018 NU SE VA LUCRA CU PUBLICUL, CONSULATUL GENERAL AL ROMÂNIEI LA NEW YORK VA FI ÎNCHIS