Home

Bine aţi venit pe site-ul Consulatului General al României la New York

Dragi vizitatori,

Va multumesc pentru interesul pe care-l aratati Consulatului General al Romaniei la New York consultandu-i website-ul care reflecta diversitatea activitatilor pe care le desfasuram. Sper ca noua versiune sa ne simplifice si sa ne imbunatateasca comunicarea, oferindu-va rapid raspunsurile pe care le cautati.

Concepand acest website am incercat, pe cat posibil, sa venim in intampinarea asteparilor fiecarui vizitator. Cetatenii romani sau de origine romana vor putea fi la curent cu evolutiile din Romania, vor putea consulta informatiile consulare, precum si anunturi privind evenimentele destinate comunitatii romanesti din circumscriptia noastra consulara. Vizitatorii straini vor putea explora multiplele fatete ale relatiei dintre Romania si SUA, fie ele referitoare la oportunitatile de afaceri in Romania, inscrierea la studii, viata culturala sau cele mai potrivite destinatii turistice.

Solicitarile dumneavoastra vor primi cat mai rapid un raspuns, insa cea mai eficienta cale este sa va sprijinim pentru a gasi raspunsurile deja existente pe website sau in selectia de legaturi utile. Va rugam, asadar, sa parcurgeti continutul acestor pagini si sa folositi motorul de cautare aferent; este foarte probabil ca informatia cautata sa existe deja.

Comentariile si sugestiile dumneavoastra sunt binevenite, ele ne pot ajuta sa amelioram acest instrument de comunicare ce va este destinat. Va invit calduros sa vizitati aceste pagini si va sunt recunoscator pentru increderea pe care ne-o acordati.

 

Dr. Ioana Gabriela COSTACHE 

Consul general 

Mesajul Ambasadorului României în Statele Unite ale Americii cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române

24.01.2017

Washington, 24 ianuarie 2017 Dragi compatrioţi, Mă adresez dumneavoastră, membrilor comunităţii româneşti din SUA, cu…

Mesajul Ambasadorului României în Statele Unite ale Americii cu ocazia Zilei Culturii Naţionale

15.01.2017

Washington, 15 ianuarie 2017 Cu prilejul „Zilei Culturii Naţionale" adresez românilor de pe tot cuprinsul Statelor Unite ale…

Mesajul Ambasadorului României în Statele Unite ale Americii cu ocazia Zilei Naţionale

01.12.2016

Washington, 01 decembrie 2016 Dragi români, Marea Unire de la 1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal al istoriei…