Actualitatea consulatului

Mesajul Ambasadorului României în Statele Unite ale Americii cu ocazia Zilei Culturii Naţionale

Washington, 15 ianuarie 2017

 

Cu prilejul „Zilei Culturii Naţionale" adresez românilor de pe tot cuprinsul Statelor Unite ale Americii şi de pretutindeni, sincere felicitări, precum şi îndemnul de a păstra nealterate capacitatea de creaţie, tradiţiile, istoria şi valorile poporului român.

În această zi, 15 ianuarie 2017, sărbătorim Ziua Culturii Naţionale” şi aniversăm 167 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu, personalitate remarcabilă a culturii româneşti. Este momentul să ne amintim de misiunea care ne revine, de a susţine şi promova toate formele de expresie culturală, şi este, totodată, prilejul potrivit să ne mândrim cu valorile noastre naţionale, cu potenţialul cultural extraordinar al românilor de pretutindeni.

Indiferent de momentele istorice faste sau dramatice prin care a trecut naţiunea noastră, cultura a reprezentat întotdeauna o cale privilegiată de comunicare, un liant între toţi românii, un refugiu cald al identităţii noastre, la fel de puternic precum originea noastră şi limba română. Astăzi, patrimoniul de valori culturale este sursa cea mai importantă de consolidare a legăturilor românilor care trăiesc în străinătate cu ţara.

De Ziua Culturii Naţionale şi în apropierea unui alt eveniment important pentru devenirea României - stat modern, naţional, unitar, suveran şi independent – Unirea Principatelor Române de la 24 Ianuarie 1959, vă invit să reflectăm împreună la personalitatea şi opera lui Mihai Eminescu, care, la fel ca toţi marii intelectuali, artişti şi creatori români, a crezut în capacitatea naţiunii noastre de a creşte, de a crea şi de a trăi în demnitate.

Folosesc şi acest prilej pentru a reitera parteneriatul constructiv pe care Ambasada României la Washington îl derulează cu dumneavoastră, comunitatea românească din SUA, precum şi angajamentul statului roman de a fi alături, prin proiecte culturale, de toţi cei care se simt români, indiferent unde s-ar afla în lume. 

 

Cu drag şi prietenie,

 

                                                                           Ambasador George Cristian Maior

 

 

 

Mesajul Ambasadorului României în Statele Unite ale Americii cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române

24.01.2017

Washington, 24 ianuarie 2017 Dragi compatrioţi, Mă adresez dumneavoastră, membrilor comunităţii româneşti din SUA, cu…

Mesajul Ambasadorului României în Statele Unite ale Americii cu ocazia Zilei Culturii Naţionale

15.01.2017

Washington, 15 ianuarie 2017 Cu prilejul „Zilei Culturii Naţionale" adresez românilor de pe tot cuprinsul Statelor Unite ale…

Mesajul Ambasadorului României în Statele Unite ale Americii cu ocazia Zilei Naţionale

01.12.2016

Washington, 01 decembrie 2016 Dragi români, Marea Unire de la 1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal al istoriei…